ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΙΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΒΑΛΒΙΔΟΣ

Βαλβιδοπλαστική – Επιδιόρθωση μιτροειδούς

με ενδοσκοπική και ρομποτική μέθοδο


Η επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδος ή βαλβιδοπλαστική της μιτροειδούς βαλβίδος είναι μία εγχείρηση καρδιάς που στοχεύει στην θεραπεία της ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδος η της στένωσης της μιτροειδούς βαλβίδος.
Η μιτροειδής βαλβίδα είναι μία βαλβίδα «εισαγωγής» του αίματος στην αριστερή πλευρά της καρδιάς. Το αίμα έρχεται καθαρό και οξυγονωμένο από τους πνεύμονες, περνάει μέσα στον αριστερό κόλπο, κατόπιν η μιτροειδής βαλβίδα ανοίγει και επιτρέπει την ροή του αίματος από τον αριστερό κόλπο μέσα στην αριστερή κοιλία, η οποία σε κάθε κτύπο της καρδιάς εξωθεί το αίμα σε όλο το σώμα. Κατόπιν αυτή η βαλβίδα κλείνει και κρατάει το αίμα μέσα στην αριστερή κοιλία, χωρίς να το αφήνει να επιστρέφει πίσω στους πνεύμονες κάθε φορά που η αριστερή κοιλία συστέλλεται για να μπορέσει να εξωθήσει το αίμα στο υπόλοιπο σώμα. Η μιτροειδής βαλβίδα αποτελείται από δύο φύλλα (γλωχίνες) και μία σειρά από τενόντειες χορδές που την κρατούν σαν ένα αλεξίπτωτο. Οι δύο πιο συνηθισμένες παθήσεις της μιτροειδούς βαλβίδος είναι:
  • Η ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδος.
  • Η στένωση της μιτροειδούς βαλβίδος.
Οι αιτίες που προκαλούν αυτές τις παθήσεις της μιτροειδούς μπορεί να είναι συγγενείς, εκφυλιστικές (εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας), αποτέλεσμα ρευματοειδούς πυρετού, εξαιτίας μιας ενδοκαρδίτιδας (λοίμωξη των βαλβίδων) ή ακόμη μετά από ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Join us in
facebook
youtube
linkedin
Τηλ. Επικοινωνίας
Αθήνα +30-210-6867848
Email Address
© 2018 All rights reserved
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion