ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ρομποτική θυμεκτομή

αφαίρεση θύμου αδένα

Είναι ιδεώδης επέμβαση για νεαρά άτομα που πάσχουν από σοβαρή μυασθένεια και απαιτείται αφαίρεση του θύμου αδένα, χωρίς φυσικά την διάνοιξη του θώρακα.

Αυτά τα άτομα νοσηλεύονται μόνο για 3-4 ημέρες και η αποσωλήνωσή τους γίνεται πολύ πιο εύκολα λόγω της μη διάνοιξης του στέρνου.
Ο θύμος αδένας βρίσκεται μέσα στον θώρακα, πάνω από την καρδιά και η αφαίρεσή του ενδείκνυται σε ορισμένες παθήσεις όπως η μυασθένεια ή σε περιπτώσεις όγκων. Κλασικά η αφαίρεση αυτού του αδένα γίνεται με μέση στερνοτομή, δηλαδή την διάνοιξη του θώρακα του ασθενούς.

Πλέον αυτή η επέμβαση μπορεί να γίνει το ίδιο αποτελεσματικά αφαιρώντας πλήρως τον θύμο αδένα μαζί με το λίπος που το περιβάλλει, με την ρομποτική τεχνική. Σύμφωνα με αυτήν την τεχνική και μέσα από τρεις οπές στον αριστερό θώρακα του ασθενούς, ο θύμος αδένας αποκολλάται πλήρως και αφαιρείται ολόκληρος και σε ένα τεμάχιο, χωρίς να γίνει η μέση στερνοτομή. Επιτυγχάνουμε έτσι μηδαμινές απώλειες αίματος, αποφεύγουμε τις μεταγγίσεις, η ανάρρωση, κυρίως στους ασθενείς με μυασθένεια, είναι πολύ πιο γρήγορη καθώς και η αποσωλήνωσή τους, οι λοιμώξεις σχεδόν ανύπαρκτες και το αισθητικό αποτέλεσμα άριστο, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για νεαρές κοπέλες.

Το 2012, εφαρμόσαμε πρώτοι στην Ελλάδα με την ομάδα μου αυτήν την τεχνική στο νοσοκομείο Υγεία και από πότε έχουμε χειρουργήσει πολλούς ασθενείς, με αυτήν την μέθοδο με απόλυτη επιτυχία και άριστα αποτελέσματα.
Θυμοί αδένες από δύο διαφορετικούς ασθενείς ως έχουν εξαιρεθεί απολύτως πλήρεις με το ρομπότ Da Vinci από την ομάδα του Δρ. Α. Πάνου.
Join us in
facebook
youtube
linkedin
Τηλ. Επικοινωνίας
Αθήνα +30-210-6867848
Email Address
© 2018 All rights reserved
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion