ΠΡΟΦΙΛ

Αν. Καθ. Αριστοτέλης Πάνος


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γενεύη από Έλληνες γονείς. Σπούδασα ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Ελβετίας και ολοκλήρωσα την ειδικότητα της καρδιοχειρουργικής και αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης. Συνέχισα με υπερειδίκευση στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Λυόν (Louis Pradel) και των Παρισίων (Pitié-Salpêtrière & Broussais).  

Ήμουν Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης έως το 2009 και Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής της Γενεύης από το 2008.

Είμαι Διευθυντής της Γ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία.

Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά μου στην χειρουργική είναι η επιδιόρθωση των βαλβίδων της καρδιάς, η ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική, η ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική, η ρομποτική καρδιοχειρουργική καθώς και η χειρουργική και ενδαγγειακή θεραπεία της αορτής.

Είμαι συγγραφεύς τριών διδακτορικών εργασιών και πλήθους διεθνώς δημοσιευμένων εργασιών και χειρουργικών μεθόδων που αφορούν σ’ αυτά τα θέματα.

Έχω επίσης σημαντική ανθρωπιστική δραστηριότητα με χειρουργικές αποστολές σε υπό ανάπτυξη χώρες.
Τον Ιούνιο του 2013 εξελέγην παμψηφεί Διευθυντής της Γ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, αλλά η συνεργασία μας για διάφορους λόγους δεν ευόδωσε. 
Join us in
facebook
youtube
linkedin
Τηλ. Επικοινωνίας
Αθήνα +30-210-6867848
Email Address
© 2018 All rights reserved
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion