ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Σε λίγες ημέρες θα χειρουργηθείτε στην καρδιά σας. Πρόκειται για μία μεγάλη επέμβαση που θα φροντίσουμε να ξεπεραστεί με τον καλύτερο τρόπο. Σημαντικό μέρος της ανάρρωσης παίζει η δική σας ψυχολογική και σωματική προετοιμασία.
Η εισαγωγή στο νοσοκομείο γίνεται την προηγούμενη μέρα του χειρουργείου γύρω στις 10 το πρωί. Πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας σας, την κάρτα της ασφάλειάς σας, εφόσον έχετε, τις διάφορες εξετάσεις σας καθώς και τα φάρμακα που συνήθως παίρνετε. Θα απευθυνθείτε στην reception του νοσοκομείου όπου θα έχουμε ήδη δώσει όλα σας τα στοιχεία, Στη συνέχεια  το προσωπικό του νοσοκομείου θα σας καθοδηγήσει.
Πρέπει να έχετε ήδη φροντίσει να έχουν δοθεί τα αίματα (Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, Γεννηματάς - καθημερινά, χωρίς ραντεβού, έως τις 6 το απόγευμα). Ο αναισθησιολόγος Δρ. Σίλβιο Βλαντ, θα σας επισκεφθεί και θα σας εξετάσει το απόγευμα προ του χειρουργείου. Μαζί του ή αργότερα θα σας επισκεφθεί και ο χειρουργός Αριστοτέλης Πάνος για να απαντήσει και στις τελευταίες απορίες σας και να σας ενημερώσει για την ώρα που θα γίνει το χειρουργείο.
Τα χειρουργεία διαρκούν από 4-8 ώρες. Δεν γίνεται ενημέρωση στον ενδιάμεσο χρόνο διότι ο χειρουργός πρέπει να ασχολείται με τον ασθενή σας και όχι με την ενημέρωση. Όταν ο κύριος χρόνος της επέμβασης έχει ολοκληρωθεί κάποιος από το προσωπικό της ομάδας μας θα σας καλέσει, είτε στο κινητό σας τηλέφωνο, είτε στην αίθουσα αναμονής, για να δώσει τα πρώτα νέα. Στο τέλος της επέμβασης ο ίδιος ο Δρ. Πάνος θα σας ενημερώσει για το χειρουργείο και την έκβασή του.
Μπορείτε να δείτε τον ασθενή σας μετά την επέμβαση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στον 5ο όροφο του νοσοκομείου μας. Ο ασθενής βρίσκεται συνήθως σε καταστολή για μερικές ώρες και θα ξυπνήσει αργότερα. Θα σας δοθούν πληροφορίες για τις ώρες επισκεπτηρίου και τα τηλέφωνα της ΜΕΘ σε αυτήν την πρώτη σας επίσκεψη.
Η παραμονή στην ΜΕΘ είναι συνήθως 24-48 ώρες. Όταν η κατάσταση του ασθενή σας το απαιτεί ενδέχεται να παραταθεί για όσο χρειάζεται, ώστε να σταθεροποιηθεί και να είναι ασφαλής. Το νοσηλευτικό προσωπικό θα σας ενημερώσει για την ώρα μεταφοράς του ασθενή στον όροφο νοσηλείας καθώς και για τα διάφορα διαδικαστικά θέματα. Την επόμενη ημέρα της ανόδου του ασθενή στον όροφο, αφαιρούνται οι παροχετεύσεις και ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί. Ο ασθενής παρακολουθείται καθημερινά από όλη μας την ομάδα και δίνονται πληροφορίες για την ανάρρωσή του και για το τι πρέπει να προσέχει και τι να αποφεύγει. Η παραμονή στον όροφο ολοκληρώνεται μέσα σε 5-8 ημέρες και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο με τις ανάλογες οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή. Βλέπουμε εκ νέου τον ασθενή γύρω στην μία εβδομάδα κατόπιν του εξιτηρίου για την αφαίρεση των ραμμάτων και για μία επιπλέον επίσκεψη. Αυτό γίνεται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Υγεία.
Join us in
facebook
youtube
linkedin
Τηλ. Επικοινωνίας
Αθήνα +30-210-6867848
Email Address
© 2018 All rights reserved
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion