ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική επιδιόρθωση συγγενών καρδιοπαθειών

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες συνήθως χειρουργούνται στη βρεφική η παιδική ηλικία με πολύ καλά πλέον αποτελέσματα. Ορισμένες όμως απο αυτές παιρνούν απαρατήρητες και προκαλούν συμπτώματα στην προχωρημένη εφηβεία η ακόμη και στην ενήλικη ζωή.

Τέτοιες συγγενείς καρδιοπάθειες είναι η μεσοκολπική επικοινωνία η οποία παρουσιάζεται με διάφορες μορφές που αρκετές φορές δεν είναι εφικτή η διαδερμική επιδιόρθωσή τους απο τους καρδιολόγους με τη λεγόμενη «ομπρέλα». Μερικές πάλι φορές συνοδεύεται και απο άλλες ανατομικές παραλλαγές που  απαγορεύουν τη διαδερμική θεραπεία.
Εδώ η κλασική καρδιοχειρουργική λύνει το πρόβλημα με τη μέση στερνοτομή. 
 
Πλέον αυτή η επέμβαση μπορεί να γίνει με την ΙΔΙΑ αποτελεσματικότητα, με τη βοήθεια της ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ του θώρακα.  Με αυτόν τον τρόπο, ο ασθενής διατρέχει μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης, συντομεύει την παραμονή στο νοσοκομείο, μειώνονται οι μεταγγίσεις αίματος, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι απαράμιλλο, αφού οι τομές είναι πολύ μικρές, ενώ στις γυναίκες γίνονται κάτω από το στήθος και δεν φαίνονται καθόλου.
 
Όλη η επέμβαση γίνεται μέσα από μικρές οπές ανάμεσα από τα πλευρά στο θώρακα του ασθενή. Τα ειδικά εργαλεία και η κάμερα-video εισάγονται μέσα από αυτές τις μικρές οπές. Ο χειρουργός εκτελεί την επέμβαση με λεπτομερή ακρίβεια, έχοντας μεγενθυμένη εικόνα της περιοχής στην οποία επεμβαίνει. Σύμφωνα με αυτή την τεχνική, επιτυγχάνεται το τέλειο κλείσιμο αυτής της επικοινωνίας καθώς και η πλήρης και φυσιολογική επιδιόρθωση των άλλων ανομαλιών χωρίς τεχνητά μέρη. Επιτυγχάνουμε έτσι φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Πραγματοποίησα πρώτος στην Ελλάδα και την Ελβετία, τον Φεβρουάριο του 2008, τις πρώτες ενδοσκοπικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και μέχρι σήμερα έχουμε χειρουργήσει μ’ αυτές τις τεχνικές εκατοντάδες ασθενείς με άριστα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.  Η θεραπεία της μεσοκολπικής επικοινωνίας και ορισμένων συνοδών  συγγενών ανομαλιών έρχεται πλέον να συμπληρώσει τη βαλβιδοπλαστική μιτροειδούς, την αφαίρεση μυξώματος και την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας με την βοήθεια της ενδοσκοπικής-video assisted καρδιοχειρουργικής και να δώσει άριστα αποτελέσματα ΧΩΡΙΣ τη διάνοιξη του στέρνου.

TIPS


  1. Ολες οι συγγενείς καρδιοπάθειες μπορούν να χειρουργηθούν ενδοσκοπικά; ΟΧΙ, η μεσοκολπική επικοινωνία και η φλεβώδης επικοινωνία είναι οι κυριότερες ενδέιξεις.
  2. Σε ποιους ασθενείς απευθύνεται αυτή η μέθοδος; Σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η σωστή και ασφαλής διαδερμική θεραπεία.
  3. Τα αποτελέσματα της ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής είναι το ίδιο καλά με την κλασσική καρδιοχειρουργική; ΝΑΙ, πλέον μπορούμε να προτείνουμε αυτή τη μέθοδο σε πολλές παθήσεις της καρδιάς με άριστα αποτελέσματα.
Join us in
facebook
youtube
linkedin
Τηλ. Επικοινωνίας
Αθήνα +30-210-6867848
Email Address
© 2018 All rights reserved
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion